четвер, 10 грудня 2020 р.

Конкурс "Вчитель року", перший етап

Цього року я кинула собі черговий виклик - прийняла рішення взяти участь у конкурсі "Вчитель року". 7-8 грудня відбувся перший етап конкурсу. У зв'язку з карантинними обмеженнями, конкурс проходив онлайн з наступними випробуваннями: тестування, майстер клас та дистанційний урок. Тестування включало завдання на перевірку рівня знань з предмету та запитання з психології і педагогіки. Під час запису майстер класу я відчула себе у ролі режисера, сценариста і актора в одній особі, це дуже цікавий досвід! Але найскладнішою частиною конкурсу став дистанційний урок: за 30 хвилин потрібно було викласти нову тему, продемонструвати взаємодію з учнями за допомогою онлайн інструментів та дотриматися чіткої структури уроку. За результатами першого етапу я посіла перше місце. Обласний етап заплановано на кінець січня.

Хочу відмітити професійну роботу журі: доброзичливе ставлення, неупередженене оцінювання та підтримка конкурсантів у непростих умовах.

Також дуже вдячна за допомогу у підготовці до тестування методистам з міського управління освіти: під час осінніх канікул для учасників конкурсу було проведено ряд практичних занять.

Вважаю, що участь у цьому конкурсі мотивує вчителя розвиватися та підвищувати свою майстерність